Стуктура ВОК

Стуктура ВОК

Навігація по цифровому розриву.

Сучасний світ є цифровим. Будь то спілкування з друзями в соціальних мережах, перегляд улюбленого шоу на потоковій платформі, оплата рахунків, замовлення товарів або відеодзвінки в рамках роботи, ми всі залежимо від надійного та швидкого підключення до Інтернету.

Таким чином, попит на широкосмуговий зв'язок, що забезпечує більш високу швидкість з'єднання, продуктивність та узгодженість, продовжує зростати, оскільки широкосмуговий зв'язок сприяє економічному зростанню, стимулює інновації та створює нові робочі місця.

У США ініціатива адміністрації Байдена-Харріса «Інтернет для всіх» інвестує 45 мільярдів доларів, щоб до кінця десятиліття забезпечити доступним, надійним та високошвидкісним доступом до Інтернету для всіх жителів Америки. Водночас у Великій Британії в офіційному документі уряду «Вирівнювання рівня» поставлено амбітну мету щодо гігабітного широкосмугового зв'язку: до 2030 року вона повинна охоплювати не менше 99% приміщень по всій країні. У Західній Європі проникнення широкосмугового зв'язку неухильно зростало протягом останнього десятиліття і як очікується, досягне майже 90% до 2030 року.

Волоконно-оптичні кабелі відіграють ключову роль реалізації цих амбіцій. Переваги оптоволоконного кабелю численні. У порівнянні з традиційним широкосмуговим доступом, волоконно-оптичні кабелі викликають менше перешкод і забезпечують більш високий рівень сигналу на великих відстанях, працюючи на вищій частоті, в результаті чого досягається висока пропускна здатність і висока швидкість з'єднання.

Але є серйозні проблеми із задоволенням цього попиту. Від масштабу (у багатьох сільських та міських районах США доступ до широкосмугового зв'язку обмежений або відсутній, при цьому 12% американців нині не мають домашнього широкосмугового підключення) до того факту, що сучасні кабелі тепер можуть містити тисячі волоконних жил, забезпечуючи ці цілі - баланс між швидкістю та точністю.

Щоб виконати цю вимогу, інженер з оптоволокна повинен бути оснащений необхідними інструментами та пройти навчання для виконання цього важливого завдання. Роботи з підготовки кабелю повинні виконуватися в темпі, при цьому гарантуючи точність, чистоту та якість тестування.

Структура оптоволоконного кабелю

При підготовці волоконно-оптичних кабелів інженер з оптоволокна повинен відчувати себе впевнено і бути впевненим, що кожного разу в нього є потрібні інструменти. Щоб задовольнити очікування та вимоги клієнтів, фахівцям потрібне перевірене та надійне обладнання, яке дозволяє їм виконувати свою роботу безпечно та відповідно до найвищих стандартів. Будь то різання, зачистка, біговка, зрощення або з'єднання, технічні фахівці хочуть бути впевнені в інструментах, які дозволять їм виконувати роботу просто та швидко.

При підготовці оптоволоконних кабелів інженерам доводиться мати справу з низкою компонентів. Від обережного зняття поліетиленової зовнішньої оболонки та внутрішньої оболонки та броні PSP, що захищає від вологи та стирання, до забезпечення чистоти волоконної жили перед зрощуванням – на ілюстрації нижче ви можете побачити всі компоненти, що містяться в кабелі.

Розширення меж широкосмугового доступу

Існує ряд простих у використанні, ефективних та безпечних інструментів, що рекомендуються для роботи з підготовки кабелю. Наш інструмент для надрізання буферних трубок Miller ® FTS неймовірно простий у використанні та забезпечує швидкий доступ до незакріплених буферних трубок діаметром до 6 мм. Просто стисніть половинки інструменту разом, щоб відкрити його, а потім помістіть його в місце зачистки. Поверніть інструмент кілька разів, щоб створити розріз. Якщо все зроблено правильно, це забезпечить чистий доступ до волокон, що розташовані нижче, без пошкоджень.

Тим часом лідируюча на ринку серія стріперу  MB02 робить доступ до кабелю ще швидше, простіше і безпечніше для інженерів. Багатоцільовий прецизійний поздовжньо-різальний стріпер має модульну конструкцію лотка для роботи з різними діелектричними кабелями. Завдяки широкому вибору вставок, лотки мають кольорове маркування та магніти, що дозволяє легко замінювати їх відповідно до точної глибини леза та діаметру кабелю, забезпечуючи неперевершену гнучкість. Виконуючи точні кільцеві та поздовжні розрізи на діелектричних кабелях діаметром до 0,79 дюйма (20 мм), серія MB02 має стати основою в наборі інструментів будь-якого інженера під час роботи з оптоволоконними кабелями.

Іншою рекомендацією є стріпер MSAT-X від Miller®, універсальний інструмент вилучення модуля  для отримання доступу в середині прольоту до оголених або буферизованих оптоволоконних кабелів. Оснащене унікальною пружною пластиною і подвійними каналами для зачистки, це рішення дозволяє інженеру по оптоволокну завантажувати кабелі діаметром від 1,9 до 5 мм в один і той же різальний диск без калібрувального довжини леза.

Є також пристрій для зачистки оптоволокна серії Miller Reaply CFS-3. Маючи конструкцію з трьома отворами, він ефективно видаляє оболонки та буфери волокна розміром від 1,6 мм до 3 мм, аж до оголеного волокна 125 мікрон за допомогою одного компактного інструменту.

Також дуже важливо забезпечити чистоту волоконних пасм, оскільки жир, пил та частинки бруду можуть призвести до загасання. Рекомендується використовувати мікроскопи для огляду волокна від Miller®, щоб інженер міг перевірити торець на наявність дефектів. А оскільки волоконно-оптичні мережі залежать від правильних світлових з'єднань для правильної роботи, візуальний локатор пошкоджень, такий як серія Meller FO-VFL, може допомогти інженеру з оптоволокна швидко знайти обриви волокна, витоку, точки перелому  та несправні з'єднання. Оскільки в кабелі міститься багато волокон, швидке виявлення несправностей абсолютно необхідне.

Дотримуючись цих кроків, інженери з оптоволоконних кабелів можуть виконувати свою роботу відповідно до найвищих стандартів якості та безпеки, граючи вирішальну роль у тому, щоб допомогти світу рухатися до його прагнень до більш швидкого та надійного широкосмугового зв'язку.