Інструмент має значення!

Інструмент має  значення!

Інструмент має  значення.

Без правильних інструментів зазвичай неможливо виконати роботу, не кажучи вже про те, щоб зробити її правильно.

Цей факт дуже чітко видно  при тестуванні оптоволоконних мереж. Ця складна і делікатна технологія означає, що спеціаліст по зрощуванню оптоволокна повиннен не тільки мати неймовірний обсяг практичних і теоретичних знань, а й мати правильні інструменти для застосування цих знань на практиці.

Будь то вимірювачі потужності або ідентифікація джерел оптичного світла, якщо у вас немає потрібного набору інструментів, ви не зможете виконати цю роботу.

Чому оптоволоконні кабелі потрібно тестувати?

Волоконно-оптичні кабелі повинні бути протестовані при першому розгортанні та вимагають регулярного обслуговування відповідно до галузевих стандартів та гарантійних вимог, але це ще не все.

З попитом, що постійно зростає, на пропускну здатність і швидкістю, що досягає рекордних рівнів, оптоволоконні мережі збільшилися в розмірах і складності. Нові технології, такі як щільне мультиплексування з поділом по довжині хвилі, створили більш швидкі з'єднання, але призвели до збільшення кількості сегментів кабелю та місць втрат, а це означає, що існує більше областей, де можуть статися збої, ніж будь-коли.

Незважаючи на досягнення в галузі технологій та протоколів забруднення, оптоволоконні кабелі залишаються дуже чутливими до забруднення брудом та пилом, вигинами та легкими пошкодженнями. Регулярне тестування дозволяє виявляти проблеми, перш ніж вони можуть викликати проблеми.

Нарешті, у постійному онлайн-світі найважливіші функції, такі як банківська справа, охорона здоров'я та фінанси, залежать від ефективної мережі. Мільйони громадян по всьому світу щодня користуються оптоволоконними мережами, щоб розмовляти з близькими, виконувати свою роботу та спілкуватися. Життєво важливо, щоб ці мережі могли продовжувати витримувати навантаження.

Інструменти для тестування оптоволокна

Щоб переконатися, що ви можете виконувати правильні тести, не пошкоджуючи чутливі оптоволоконні кабелі, вам потрібні правильні інструменти.

Якщо ви починаєте новий проект по оптоволокну або хочете перейти в галузь, є кілька основних інструментів, які ви повинні мати, щоб переконатися, що ви можете виконувати роботу правильно.

Волоконно-оптичний  мікроскоп

Брудні торці оптоволоконних кабелів є основною причиною проблем в одномодових та багатомодових оптоволоконних системах. Волоконно-оптичний  мікроскоп - це простий та ефективний спосіб виявлення несправностей та їх усунення.

Як випливає з назви, волоконно-оптичний  мікроскопи збільшують зображення оптоволоконного з'єднувача зазвичай приблизно в 100, 200 або 400 разів, що дозволяє технічному спеціалісту оглянути торцеву поверхню на наявність дефектів. Вони часто використовуються в поєднанні з екранами для полегшення огляду. Деякі моделі, такі як наша система VIS 300C, у стандартній комплектації включають екран.

Оптичний вимірювач потужності

Вимірювач оптичної потужності або OPM можна використовувати для вимірювання потужності оптичного сигналу. Ви також можете почути, як їх називають радіометрами, фотометрами, вимірювачами лазерної потужності, люксметрами або люксметрами.

Оптичні вимірювачі потужності зазвичай складаються з каліброваного датчика, підсилювача вимірювання і підключеного дисплея. Датчик, зазвичай фотодіод, виявляє світло з необхідною довжиною хвилі та рівнем потужності та відображає його, дозволяючи інженеру ідентифікувати несправності живлення.

Ми пропонуємо ряд портативних вимірювачів оптичної потужності Grandway , що підходять для будь-якої роботи та бюджету.