Чистка волокна!

Чистка волокна!

Коли ви несете відповідальність за надання своїм клієнтам надшвидкісного оптоволоконного широкого сполучення, підтримка чистоти оптоволокна має бути ключовим пріоритетом для вашого бізнесу. Навіть найменша частинка масла, пилу чи бруду може призвести до послаблення та вплинути на послуги, які ви надаєте своїм клієнтам.

Тому важливо переконатися, що ваші інженери застосовують правильний підхід до очищення волокон. Ось наші три головні поради щодо підтримки бездоганної мережі:

Зведіть чищення до мінімуму

Коли ви прагнете підтримувати свою мережу в чистоті та мінімізувати загасання, життєво важливо, щоб ваші інженери знали, коли очищати волокна. Наприклад, щоразу, коли вони встановлюють новий кабель, вони повинні очистити волокно перед тим, як це зробити, оскільки навіть абсолютно нові волокна можуть зібрати пил і бруд під час транспортування та встановлення. Вашим інженерам також потрібно буде очищати волокно кожного разу, коли вони врізають кабель, оскільки навіть найменші порізи можуть призвести до потрапляння мікроскопічного бруду в кабель і забруднення волокна.

Якщо волокна належним чином очищені та підготовлені в ці вирішальні моменти, то не буде потреби в профілактичному обслуговуванні та очищенні. Звичайно, коли виникнуть несправності, вашій команді знадобиться отримати доступ до оптичних волокон, щоб виконати ремонт, але якщо ваша мережа працює нормально, уникайте без потреби піддавати свої волокна впливу повітря. Кожного разу, коли ви це робите, існує ризик забруднення, а це означає, що ваші інженери повинні ще раз виконувати процес очищення.

Поєднуйте методи вологого і сухого чищення

Під час чищення волоконно-оптичних кабелів слід використовувати лише безворсові серветки, оскільки стандартні серветки та тканини можуть залишити на кабелі волокна та ворс. Однак використання лише сухих серветок – практика, відома як «сухе» очищення – не є ідеальним підходом до чищення волокна, оскільки тертя волокна сухою серветкою може створити електростатичний заряд на роз’ємі. Заряджена торцева поверхня притягуватиме частинки пилу, залишаючи кабель забрудненим, тому найкраще змочити суху серветку рідиною для чищення оптичного класу та застосувати «комбінований» підхід до очищення.

Розчинник слід використовувати економно, тому що занадто багато розчинника може залишити плівку на поверхні волокна. Ми рекомендуємо забезпечити ваших інженерів дозуючими помпами, щоб допомогти їм щоразу використовувати оптимальну кількість розчинника. Наприклад, наші помпи для дозування ізопропилової рідини подають приблизно 2 куб.см рідини за одне натискання, а їхня конструкція насоса, що працює однією рукою, дає змогу інженерам легко тримати кабель і одночасно чистити.

Проводити поглиблені перевірки

Після ретельного очищення кабелю ваші інженери повинні завжди перевіряти кабель на наявність залишків бруду, оскільки процес очищення сам по собі може забруднити кабель. Вони повинні бути оснащені волоконним мікроскопом, щоб ефективно перевіряти волокна, оскільки навіть частинки пилу, які не видно неозброєним оком, можуть спричинити загасання.

Якщо вони помітять пил, бруд або інші забруднення на волоконному кабелі, вони повинні виконати весь процес комбінованого очищення ще раз. На цьому етапі слід використовувати нову суху серветку, оскільки використана серветка може містити забруднення. Після того, як кабель буде очищено, дуже важливо повторно перевірити його – і продовжувати це робити, доки перевірка не покаже лише чисте волокно.

Оснащуйте своїх інженерів оптимальними інструментами

Навчання ваших інженерів тому, як правильно очищати та перевіряти оптоволоконні кабелі, є ключовим, але ви також повинні надати їм якісні інструменти для чищення, щоб вони могли виконувати роботу правильно з першого разу та кожного разу. Наприклад, якщо у них під рукою є рефлектометр OTDR, вони можуть легко визначити, де розташовані несправності, що зменшує кількість оптоволокна, що піддається впливу повітря і потребу в очищенні.

Ми також надаємо низку інструментів для чищення та полірування волоконно-оптичних кабелів, як-от наші OneClick Cleaners, які розроблені з новою ниткою сухого чищення, щоб м’яко змітати та видаляти пил та інші забруднення з торця волокна, не завдаючи жодних пошкоджень роз’єму. А з нашим оптоволоконним комплектом безпеки ви можете гарантувати, що ваші інженери будуть повністю захищені під час роботи. Ознайомтеся з нашим повним асортиментом інструментів для чищення оптоволокна тут.